u-frantsiyi-pochavsya-pershiy-tur-parlamentskikh-viboriv

У Франції почався перший тур парламентських виборів

 • 9430 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Сьогодні у Франції розпочався перший тур парламентських виборів, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Через місяць після обрання французького президента, 47 мільйонів французьких виборців обирають новий парламент.

Соціологи пророкують прихильникам президента Макрона абсолютна більшість у Національних зборах.

Згідно з даними соціологічних опитувань, за партію "Вперед!" нового глави держави Еммануеля Макрона і її союзників готові проголосувати близько 30 відсотків французьких виборців, що забезпечить прихильникам президента абсолютна більшість у Національних зборах.

Також за даними соціологів, пророкується різке скорочення мандатів Соціалістичної партії екс-президента Франсуа Олланда, а також правих "республіканців". У той же час "Національний фронт" правою популістки Марін Ле Пен, представники якого займають зараз тільки два крісла в парламенті, може значно посилити свої позиції.

Французька виборча система передбачає голосування в 577 одномандатних округах в два тури. Щоб забезпечити собі місце в парламенті вже в першому турі виборів, кандидату в своєму виборчому окрузі потрібно набрати більше половини голосів.

Виборчі дільниці працюють з 8.00 до 18.00 за місцевим часом. У великих містах, зокрема Парижі, Марселі, Ліоні, Бордо і Тулузі вони закриваються на дві години пізніше.

Як повідомляв УНН, керівника передвиборного штабу Е.Макрона звинувачують у махінаціях.

Українські Національні Новини

Новини Світу