u-gpu-povidomili-pro-dolyu-konfiskovanikh-u-litvi-milyoniv-yu-ivanyuschenka

У ГПУ повідомили про долю конфіскованих у Латвії мільйонів Ю.Іванющенка

 • 17714 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Латвійський апеляційний суд у вівторок, 7 березня, залишив в силі рішення суду першої інстанції щодо спеціальної конфіскації 26 млн дол. США, які, за даними прокуратури, належать екс-нардепу Юрія Іванющенку. Про це повідомив заступник Генерального прокурора України Євген Єнін на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Не врятували Іванющенка ані куплені рішення в українських судах, ані навіть нещодавнє зняття санкцій Радою ЄС. 7.03 латвійський апеляційний суд залишив в силі рішення суду першої інстанції щодо спеціальної конфіскації 26 млн дол США, що належать Ю.Іванющенку. Його адвокати не змогли довести законність вказаних коштів. Рішення є остаточним та оскарженню не підлягає", - повідомив заступник Генпрокурора.

Він підкреслив, що українське слідство цього разу перебувало на постійному контакті з латвійськими компетентними структурами та сприяло конфіскації цих грошей в Латвії.

"Іванющенко остаточно втратив можливість повернути ці гроші, натомість Україна має шанси побачити ці гроші, як тільки відповідний вердикт щодо Іванющенка в Украіні вступить в силу", - додав Є.Єнін.

Крім того, він зауважив, що Генпрокуратура буде вдячна усім, хто "володіє та готовий поділитися детальною інформацією про міфічні 5,4 млрд дол. США Іванющенка в закордонних юрисдикціях, нібито втрачених для нашої держави після нещодавнього скасування санкцій ЄС".

Нагадаємо, ГПУ об’єднала кримінальні провадження щодо Ю.Іванющенка.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП