u-hretsii-vzhe-zafiksuvaly-70-lisovykh-pozhezh

У Греції вже зафіксували 70 лісових пожеж

 • 37149 переглядiв

У Ларисі, Греція, спалахнула лісова пожежа, по всій країні зареєстровано 70 пожеж, 57 локалізовано і 13 тривають, причини яких з'ясовуються.

Лісова пожежа спалахнула в районі Елафос у Ларисі у центральній Греції. За даними пожежної служби, по всій країні зареєстровано 70 пожеж. Про це повідомило грецьке видання eKathimerini 8 квітня, пише УНН.

Деталі

У Ларисі з вогнем боролися у тому числі за допомогою авіації.

На 8 квітня із пожеж по всій країні 57 було оперативно локалізовано, а 13 продовжуються.

Причини розслідують місцеві слідчі органи та Управління боротьби з підпалами.

Тим часом 77-річного чоловіка затримали за пожежу, яка спалахнула в понеділок вранці в Маркопуло у східній Аттиці. Чоловіка притягнули до відповідальності за підпал пожнивних залишків на власній ділянці землі. Згідно з правилами, він отримав штраф у 500 євро і постане перед судом.

Влада по всій країні зберігає пильність після того, як у суботу всього за 12 годин по всій країні була зареєстрована 71 лісова пожежа.

Лісові пожежі вирують у Румунії та Греції на тлі спекотної погоди та сильного вітру05.04.24, 00:01 • [views_0]

Найбільша з пожеж на Криті змусила десятки людей залишити свої будинки. Влада наказала провести попередню евакуацію сіл Ахлія, Галіні, Агія Фотія та Маврос Колимпос, оскільки полум'я охопило деякі будинки.

Пожежа, яку вдалося взяти під контроль, спалахнула рано-вранці в суботу. Роздуваний сильними вітрами, вогонь поширився схилами гірського лісу на схід від приморського міста Ієрапетра.

"Пожежа значно вщухла завдяки зусиллям сотень пожежників, - повідомив Reuters представник пожежної служби. - Це був перша велика (пожежа) поряд із житловим районом цього року".

Доповнення

Учені побоюються, що цей сезон може виявитися руйнівним, враховуючи, що в Греції була найтепліша зима за всю історію спостережень, внаслідок чого більша частина землі залишилася теплою та сухою.