u-karpatakh-biloruskikh-turistiv-oshtrafuvali-za-georgiyivsku-strichku

У Карпатах білоруських туристів оштрафували за георгіївську стрічку

 • 20214 переглядiв

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК-КИЇВ. 11 січня. УНН. Яремчанський міський суд Івано-Франківської області оштрафував білоруських туристів, які приїхали на територію України із забороненою в країні символікою. Про це кореспонденту УНН повідомили в Яремчанському відділення поліції ГУНП в Івано-Франківській області.

Як повідомив начальник Яремчанського МВ Нацполіції Юрій Миронюк, в село Поляниця заїхав автомобіль Mercedes Vito, на лобовому склі якого була прикріплена георгіївська стрічка.

“Депутат разом з місцевими активістами і бійцями АТО затримали туристів і поставили вимогу прибрати цю стрічку, яка заборонена в Україні. Після того, як ті відмовилися її знімати, активісти викликали оперативну групу”, — розповів Миронюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Георгіївські стрічки виявили прикордонники в пункті пропуску на Одещині

Він зазначив, що правоохоронці склали на водія адміністративний протокол за ст. 173 та пояснили туристам, що георгіївська стрічка в Україні законодавчо заборонена з червня 2017 року, і за її використання передбачено штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів.

"За постановою поліції Яремчанський міський суд оштрафував порушників на 2 тис. 550 грн (150 неоподатковуваних мінімумів). Штраф туристами був сплачений без заперечень", - додав він.

Нагадаємо, 15 червня 2017 року набува чинності закон України “Про внесення зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони виготовлення та пропаганди георгіївської (гвардійської) стрічки”.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП