u-karpatakh-cherez-snigopadi-zagroza-skhodzhennya-lavin-1

У Карпатах через снігопади загроза сходження лавин

 • 12540 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Через снігопади і хуртовини в українських Карпатах у понеділок, 1 лютого, зберігається небезпека сходження лавин. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані ДСНС України.

Деталі

За прогнозом Укрідрометцентру, у зв’язку зі снігопадами та хуртовинами, 1 лютого у високогір'ї Iвано-Франкiвської та Закарпатської областей утримується значна сніголавинна небезпека (3 рівень).

На горі Піп Іван Чорногірський - одній з найвищих вершин українських Карпат на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей - на ранок 1 лютого температура повітря -5°С, вітер південний 3 м/с, хмарно, туман, падає сніг.

Доповнення

За даними синоптиків, 1 лютого у більшості північних, центральних, Харківській, Одеській, Миколаївській областях значний сніг (приріст снігового покриву 5-10 см), вдень у Кіровоградській, Дніпропетровській, Харківській, Одеській та Миколаївській областях сніг з переходом у дощ, ожеледь, налипання мокрого снігу, пориви вітру 15-20 м/с. На дорогах північних, центральних, Харківської областей ожеледиця. (І рівень небезпечності, жовтий).

1 лютого у Києві та Київській області на дорогах ожеледиця, вдень значний сніг.

Погодні умови 1 лютого можуть спричинити відключення енергозабезпечення окремих населених пунктів та порушення руху автотранспорту на окремих ділянках доріг.

Українські Національні Новини

Суспільство