u-kharkovi-zareyestrovano-sche-odin-vipadok-zakhvoryuvannya-na-kir

У Харкові зареєстровано ще один випадок захворювання на кір

 • 9304 переглядiв

ХАРКІВ-КИЇВ. 9 лютого. УНН. У Харкові зареєстрували третій за 2018 рік випадок захворювання на кір. Цього разу захворів співробітник однієї з приватних фірм, який їздив у відрядження в Одесу, де і захворів, розповіли УНН в Харківському обласному лабораторному центрі.

"7 лютого в Харкові був зареєстрований ще один випадок захворювання на кір. Ним захворів співробітник приватної фірми. Цей чоловік був у відрядженні в Одесі, де триває спалах кору. Наразі у Харкові залишається загроза ускладнення епідемічної ситуації", - розповіла кореспонденту УНН лікар-епідеміолог відділення організації епідеміологічних досліджень Харківського міського філії ГУ "Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України" Юлія Мілашенко.

Крім того, кір виявили у студента одного з харківських вишів, який приїхав на навчання з Донецької області.

"Зараз студент вдома, в Донецькій області, там він перебуває на стаціонарному лікуванні. Якраз під час інкубаційного (періоду - ред.) він складав сесію та жив у гуртожитку. А на канікули поїхав додому. Там у нього вже виявили кір. Де саме він заразився, нам невідомо. Адже хлопець і в Харкові був, і їздив відпочивати", - розповіла Ю.Мілашенко.

Нагадаємо, на початку 2018 року в Харківській області зареєстрували 2 випадки кору. 30-річна мешканка селища Сахновщина, яка захворіла на кір, заразилася під час відпочинку на гірськолижному курорті Буковель. Разом з нею захворів і її чоловік, діти подружжя були щеплені від кору і не захворіли.

Українські Національні Новини

Здоров'я