u-khersonskiy-oblasti-vstanovlyuyut-prichini-ekologichnogo-zabrudnennya

У Херсонській області встановлюють причини екологічного забруднення

 • 9832 переглядiв

КИЇВ. 3 вересня. УНН. Дослідження для встановлення причин нехарактерних викидів провели у Херсонській області. Про це УНН повідомив голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

"На сьогоднішній день у нас зафіксовані нехарактерні викиди, які осідають в точці роси саме на території Херсонської області, на такі населені пункти як Каланчак, деякі населенні пункти Чаплинського, Каланчацького району. За нашими даним, найбільше потерпають від цих викидів саме Армянськ, Красноперекопськ та інші населені пункти України в складі Криму", - зазначив Гордєєв.

За його словами, було проведено дослідження, завдяки якому підтверджується версія того, що Крим, потерпаючи від води, качає насоси зі скважини.

"У скважинах вже пішла велика засоленість цієї води. І вони ж качають морську воду для технологічного процесу безпосередньо заводу "Титан". За технологією, за якою там (на заводі, - ред.) виробляється продукція, наявність соленої води призводить до відповідної хімічної реакції та до неконтрольованих викидів, які ми зараз прослідковуємо. На 90% ми в цьому вже впевнені. Ще прийдуть останні аналізи, які ми проводили з забору проб", - пояснив Гордєєв.

Нагадаємо, токсичні хімічні речовини в повітрі виявили в Херсонській області.

Як повідомляв УНН, жителі Армянська, що на півночі окупованого Криму, повідомляли в соцмережах, що за ніч металеві предмети в їхніх будинках вкрилися іржею. Городяни припускають, що, ймовірно, причиною цього стали викиди з заводу "Кримський титан". Ще серед можливих причин - спалювання в непристосованих крематоріях затоплених уздовж узбережжя бочок. 

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що окупаційна влада Криму намагається використовувати наслідки екологічної катастрофи на півночі Криму як аргумент на користь відновлення подачі води з Дніпра. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП