u-kitayi-ukladeno-pershiy-kontrakt-na-postavku-tramvayiv-yaki-pratsyuyut-na-vodni

У Китаї укладено перший контракт на поставку трамваїв, які працюють на водні

 • 8181 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. У Китаї був укладений перший контракт на постачання вісьмох трамваїв, що працюють на водневому паливі, для демонстраційної лінії на півдні країни. Про це повідомляє УНН з посиланням на Сіньхуа.

Згідно з контрактом, китайський виробник рейкового рухомого складу компанія CRRC Qingdao Sifang відправить замовнику, крім самих трамваїв, сигнальне обладнання, пристрої для продажу і перевірки квитків тощо.

На початку реалізації проекту на лінії працюватимуть вісім трамваїв місткістю до 285 пасажирів, здатних досягати швидкості у 70 км на годину. Водневий трамвай здатний рухатися за відсутності контактної мережі, а єдиним викидом при його експлуатації є вода.

У місті Фошань (провінція Гуандун у південному Китаї) буде діяти перша в країні демонстраційна лінія, адаптована до експлуатації такого трамвая. Загальна протяжність цієї лінії складе близько 17,4 км й на ній будуть діяти 20 станцій.

Нагадаємо, що у 2015 році компанія CRRC Qingdao Sifang розробила перший в світі трамвай, який працює на водневому паливі. Це дозволило Китаю посісти провідні позиції в цій галузі.

Як повідомляв УНН, Китай надасть іноземцям доступ до науково-технічних проектів.

Українські Національні Новини

Новини Світу