u-kitayi-zapratsyuvalo-pershe-u-sviti-koleso-oglyadu-bez-spits

У Китаї запрацювало перше у світі колесо огляду без спиць

 • 63446 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Сьогодні в китайському місті Вейфан у провінції Шаньдун відкрили для відвідувачів унікальне колесо огляду, в конструкції якого відсутні спиці, передає УНН з посиланням на Daily Mail.

Футуристична конструкція вартістю близько 20 млн євро складається з 36 візків, кожен з яких здатний перевозити по 8-9 пасажирів, оснащений Wi-Fi, кондиціонером та телевізором.

Висота колеса з абсолютно порожнистим центром становить 145 метрів, атракціон на 10 м перевищує легендарне "Лондонське Око" в столиці Великої Британії.

Разова поїздка на надзвичайному колесі займає близько 30 хвилин, під час якої туристи зможуть насолодитись унікальним видом на річку Байланг у Вейфані.

Назва атракціону - "Бохайське Око" (Bohai Eye) - відсилка до назви Бохайського моря, вздовж якого було побудоване місто Вейфан.

На відміну від більшості колес огляду, "Бохайське Око" було побудоване на 540-метровому мосту річки Байланг.

Будучи першим у світі колесом без спиць з дизайном сітки, масивний атракціон парку розваг може стати новим і найбільш привабливим орієнтиром міста Вейфан.

Як повідомляв УНН, у китайському парку атракціонів в місті Чунцин на південному заході країни загинула 13-річна дівчинка, яка впала з атракціону.

Українські Національні Новини

Мультимедіа