u-kiyevi-vzhe-zareyestruvali-odin-vipadok-botulizmu

У Києві вже зареєстрували один випадок ботулізму

 • 15084 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. У Києві зареєстровано один випадок захворювання на ботулізм у мешканця міста, який вживав в їжу в'ялену рибу, придбану на стихійному ринку на Виноградарі. Про це УНН повідомили у прес-службі Головного управління Держпродспоживслужби в Києві.

"Відповідно до інформації Державної установи "Київський міський лабораторний центр МОЗ України" від 2 травня 2018 року в місті Києві зареєстровано один випадок захворювання на ботулізм у мешканця міста, який вживав в їжу в'ялену рибу, придбану на стихійному ринку на Виноградарі (Подільський район)", - повідомили у службі.

Хворий, як зазначається, їв цю рибу ще 28 квітня, але за медичною допомогою звернувся через два дні - 30-го - до Олександрівської клінічної лікарні у столиці. Там його госпіталізували до відділення інфекційної реанімації з діагнозом – ботулізм, перебіг середньої важкості.

У хворого проведено забір крові для проведення лабораторних досліджень в бактеріологічній лабораторії.

"З метою недопущення виникнення нових випадків захворювання на ботулізм серед мешканців міста Києва, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Києві направлено лист до Подільського управління поліції про вжиття відповідних заходів реагування, щодо припинення торгівлі в несанкціонованих місцях у Подільському районі столиці", - додали у відомстві.

Нагадаємо, на Харківщині зафіксували перший випадок ботулізму в цьому році.

Як повідомляв УНН, МОЗ цьогоріч планує закупити 11 видів специфічних сироваток, серед яких, зокрема препарати проти ботулізму.

Українські Національні Новини

Київ