u-kmda-ne-okhoche-berutsya-za-virishennya-problem-na-palivnomu-rinku-stolitsi-deputat

У КМДА не охоче беруться за вирішення проблем на паливному ринку столиці - депутат

 • 9166 переглядiв

КИЕВ. 24 октября. УНН. Департамент земельних ресурсів КМДА уникає співпраці із депутатським корпусом міськради щодо вирішення проблем на паливному ринку столиці. Про це у коментарі УНН заявив депутат Київської міської ради Вадим Васильчук.

 

Він розповів, що депутати Київради тричі звертались до департаменту земресурсів із проханням надати інформацію щодо цільового призначення усіх земельних ділянок, на яких розміщені автозаправні станції міста.

"На жаль, наші звернення були тричі проігноровані. Станом на вчора, відповіді на останній запит ми так і не отримали. Відповідно, ми вимушені констатувати, що департамент земельних ресурсів не хоче співпрацювати із депутатським корпусом у напрямку вирішення проблема на столичному ринку пального", - пояснив він.

В.Васильчук додав, що місцева влада має поставити крапку у питанні діяльності нелегальних АЗС.

"Нелегальні АЗС - це не тільки безпека, земельні питання. Це ще й недоотримання величезних податків. Через діяльність таких заправок міський бюджет втрачає щорічно 300-400 млн грн. Це також неабиякий аргумент для того, аби поставити у цьому питанні крапку", - резюмував він.

Як повідомляв УНН, в березні в Київська міськадміністрація активізувала боротьбу з нелегальними АГЗП в столиці. Перед початком пісенного конкурсу "Євробачення", за даними київських чиновників, всього було демонтовано близько 300 АГЗП.
Однак, за словами президента "Нафтогазової Асоціації України" (НАУ) Дмитра Кулика, демонтовані нелегальні газові заправки почали переїжджати працювати в передмістя столиці.

А вже в серпні - АГЗП без документів стали відновлювати свою роботу в різних регіонах України.

У мерії відреагували на інформацію про нові нелегальні точки продажу газу і запевнили, що "шанхаю" в столиці - не буде.

Додамо, що представники легального ринку палива вітають зусилля місцевої влади Києва у боротьбі із нелегальним ринком зрідженого газу.

Зокрема, за словами генерального діректора мережі АЗК WOG Сергія Корецького, це крок на зустріч становлення здорової конкуренції на ринку.

Українські Національні Новини

Економіка