u-kndr-vismiyali-prezidentski-ambitsiyi-pan-gi-muna

У КНДР висміяли президентські амбіції Пан Гі Муна

 • 7632 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. У Північній Кореї висміяли наміри 8-го Генерального секретаря ООН Пан Гі Муна балатуватися на посаду президента Південної Кореї, передає УНН з посиланням на Associated Press.

"Стара приказка говорить, що неможливо простягнути ноги далі ніж закінчується твоя ковдра, і його (Пан Гі Муна – ред.) приховані президентські амбіції, окрім купи критики і сорому, можна описати тільки як порожній, дурний сон", - йдеться у статті, опублікованій на підконтрольному керівництву КНДР сайті.

Обов'язки Генерального секретаря ООН Пан Гі Муна завершуються в кінці нинішнього року. За його словами, він має намір повернутися в Південну Корею з Нью-Йорка в середині січня 2017 року. Видання зазначає, що у Південній Кореї підтримки він немає. Розмови про ймовірне балотування Пан Гі Муна активізувалися через голосування за імпічмент нинішнього президента Пак Кин Хє через корупційний скандал.

Як повідомляв УНН, Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун натякнув на намір брати участь в дострокових президентських виборах в Республіці Корея.

Українські Національні Новини

Новини Світу