u-kndr-vistupili-iz-novoyu-zayavoyu-schodo-samitu-iz-ssha

У КНДР виступили із новою заявою щодо саміту із США

 • 9242 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Заступник міністра закордонних справ КНДР Чхве Сон Хі заявила, що її країна може переглянути план саміту з США 12 червня у Сингапурі, якщо Вашингтон дотримуватиметься “незаконних і обурливих дій”. Про це повідомило місцеве інформаційне агентство KCNA, передає УНН.

"Зустрінуться США з нами в залі засідань або в ядерному протистоянні, повністю залежить від рішення і поведінки Сполучених Штатів", - заявила дипломат.

За словами Чхве Сон Хі, якщо Вашингтон "продовжить ображати добру волю Пхеньяна і буде чіплятися за незаконні і обурливі дії", вона запропонує вищому керівництву країни переглянути можливість проведення саміту КНДР - США.

Ситуація у перемовинах ускладнена різницею підходів до вирішення питання. Так, Вашингтон наполягає на односторонній відмові Пхеньяну від ядерної програми, обіцяючи після цього подумати про можливу компенсацію. КНДР наполягає на покроковому вирішенні цієї проблеми з паралельними поступками з обох сторін.

Президент США Дональд Трамп раніше повідомив, що 12 червня в Сінгапурі відбудеться його зустріч з Кім Чен Ином, на якій повинні обговорюватися перспективи повної денуклеаризації Корейського півострова. Тим не менше 16 травня перший заступник голови МЗС КНДР Кім Ге Гван заявив, що Пхеньян може не погодитися на участь в саміті з США, якщо вони продовжать вимагати денуклеаризації Корейського півострова в односторонньому порядку.

За день до цього влада КНДР скасувала переговори на високому рівні з Сеулом через початок американо-південнокорейських військово-повітряних навчань Max Thunder.

Також повідомлялося, що перша в історії зустріч глав США і КНДР, запланована на 12 червня, опинилася під загрозою через невдоволення Пхеньяна висловлюванням радника глави Білого дому з нацбезпеки Джона Болтона. Той сказав, що хотів би ядерного роззброєння КНДР «за лівійським сценарієм», що означає беззастережну здачу ядерної зброї.

Українські Національні Новини

Новини Світу