u-kremli-prokomentuvali-rishennya-gaagi-u-spravi-ukrayinskikh-kompaniy-proti-rf

У Кремлі прокоментували рішення Гааги у справі українських компаній проти РФ

 • 11999 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Росія не вважає себе стороною судового розгляду в справі про претензії українських компаній в суді в Гаазі з приводу відшкодування компенсації на власність в Криму. Про це заявив в.о. прес-секретаря президента Дмитро Пєсков, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Росія ніяк не була представлена ​​і не направляла свого представника в цей судовий процес, тому ми не вважаємо себе стороною в цьому випадку", - прокоментував він інформацію про те, що третейський суд в Гаазі зобов'язав Росію виплатити 159 млн доларів 18 українським компаніям і одному фізичній особі як компенсацію за власність в Криму.

При цьому заступник глави МЗС РФ Григорій Карасін заявив, що відомство поки не ознайомлене з рішенням суду.

"Принаймні, я не знаю про це рішення... У цьому треба розбиратися. Як стане відомо, будемо дивитися, що робити далі. Будемо уважно стежити за розвитком цього питання", - сказав російський дипломат.

Він зазначив, що заяви української сторони "потребують верифікації".

"Багато заяв наших українських партнерів потребують верифікації. Ми готові до діалогу з цих питань, у нас є відповідні структури, які уважно займаються юридичною стороною всього цього", - заявив Карасін.

Як повідомляв УНН, постійна палата третейського суду в Гаазі задовольнила колективний позов 18 українських компаній і однієї приватної особи проти Російської Федерації через втрачені ними активів в результаті анексії Криму.

Українські Національні Новини

Політика