u-kremli-rozpovili-pro-peregovori-schodo-obminu-zasudzhenimi-mizh-ukrayinoyu-ta-rf

У Кремлі розповіли про переговори щодо обміну засудженими між Україною та РФ

 • 7390 переглядiв

КИЇВ. 12 грудня. УНН. Тема обміну громадян України, які відбувають покарання в РФ, на російських громадян, які перебувають в ув'язненні в українських в'язницях, неодноразово обговорювалася, фігурують певні прізвища, юридичні процедури на цей випадок існують, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає УНН з посиланням на РІА "Новости".

"Ця тема неодноразово піднімалася в ході контактів і по лінії робочих груп, в тому числі, коротко вона зачіпалася українською стороною на берлінській зустрічі "нормандської четвірки", є певні прізвища, так, фігурують на порядку денному. Не всі вони, безумовно, можуть бути зараховані до будь-якої з категорій. У будь-якому випадку, ці всі люди, які засуджені і відбувають покарання за рішенням російського суду. Як правильно зауважив міністр закордонних справ (РФ - ред.), безумовно, юридичні процедури на випадок прийняття якогось рішення існують" , - сказав Д.Пєсков.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на міністерській зустрічі ОБСЄ в Гамбурзі допустив, що є юридичні можливості обміну український політв’язнів, що перебувають в Росії.

Українські Національні Новини

Суспільство