u-listopadi-rozsliduvati-spravi-bude-nikomu-matios

У листопаді розслідувати справи буде нікому, - Матіос

 • 15649 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. З 20 листопада 2017 року в Україні буде нікому розслідувати справи, не пов’язані з корупцією, у тому числі резонансні. Про це у п’ятницю, 27 жовтня, під час участі у ток-шоу "Народ проти" (телеканал ZIK) заявив Головний військовий прокурор-заступник Генерального прокурора Анатолій Матіос, передає УНН.

За його словами, оскільки з 20 листопада поточного року вступають у дію позиції законодавства про позбавлення СБУ, ГПУ та НАБУ функцій слідства і передачі їх до Державного бюро розслідувань, яке ще не створене.

"З 20 листопада наступає правовий вакуум з якоюсь дивною конструкцією, коли прокурор має йти до працівника міліції, в якого вже є 800 справ, і просити ще про 200 справ щось розслідувати" - сказав А. Матіос

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правоохоронцям потрібен спецпідрозділ для боротьби з бандитизмом - Матіос

Як зазначив Головний військовий прокурор, оскільки "держава позбавляє законом функцій уповноважені правоохоронні органи, які їх виконують", то "це не буде робити ніхто".

Нагадаємо, у щорічному посланні до Верховної Ради України Президент України Петро Порошенко заявив, що знову з'явилася необхідність переносу дати запуску ДБР.

Українські Національні Новини

Політика