u-litvi-do-batalyonu-nato-priyednalis-300-frantsuzkikh-biytsiv

У Литві до батальйону НАТО приєднались 300 французьких бійців

 • 10088 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. До Литви направлено майже 300 французьких військових, вони приєдналися до міжнародного батальйону НАТО. Перша група прибула в кінці грудня, а остання - пізно ввечері в середу. Про це повідомив представник французького контингенту в Литві, передає УНН з посиланням на delfi.lv.

"Весь контингент уже прибув", - сказав майор Муас Мія Арно.

За його словами, в Литву також доставлено чотири танки Leclerc і дев'ять бойових машин піхоти VBCI, а також інша техніка. Французи сформують в розміщеному минулого року в Литві батальйоні НАТО одну з маневрених рот, а також нестимуть службу в одиницях бойової підтримки, в штабі батальйону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО заявили про значне збільшення військової присутності Росії в Арктиці

Армія Франції вважається однією з найкраще підготовлених в Європі. На думку деяких спостерігачів, направлення французьких військових в Литву говорить про те, що політика країни активно брати участь в міжнародних операціях себе виправдовує.

Після прибуття французів, батальйон НАТО в Литві налічує більше 1200 військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литва передасть Україні озброєння майже на 2 млн євро

Міжнародні батальйони НАТО в Естонії, Латвії, Литві та Польщі розміщені в минулому році. Альянс називає це відповіддю на агресію Росії на Україну і підвищену військову активність РФ в регіоні Балтійського моря.

Українські Національні Новини

Новини Світу