u-litvi-zaboronili-koristuvatisya-po-kaspersky-lab

У Литві заборонили користуватися ПО Kaspersky Lab

 • 10068 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Литва заборонила використовувати антивірусні програми виробництва російської компанії Kaspersky Lab на комп'ютерах державних органів і приватних підприємств. Про це повідомляє УНН з посиланням на Deutsche Welle.

У директиві, прийнятій литовським урядом у четвер, 21 грудня, йдеться про комп'ютери, за допомогою яких здійснюється керування енергетичною, фінансовою та транспортною інфраструктурою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британським відомствам наказали не послуговуватися російськими антивірусами

Застосування програмного забезпечення Kaspersky може загрожувати національній безпеці, цитує заяву литовського уряду інформагенція Reuters. Російська компанія у відповідь оголосила, що перевірить можливість юридичного оскарження рішення литовського уряду.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп підписав закон, який забороняє використання програмного забезпечення компанії Kaspersky Lab в урядових структурах США. Російську компанію підозрюють у зв’язках з ФСБ, яка використовувала антивірусне програмне забезпечення "Лабораторії Касперського" як інструмент для шпигунства. У компанії це заперечують.

Українські Національні Новини

Новини Світу