u-malayziyi-vistupili-proti-zvinuvachennya-rosiyi-v-katastrofi-boyinga-mn17

У Малайзії виступили проти звинувачення Росії в катастрофі рейсу МН17

 • 31802 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Глава міністерства транспорту Малайзії Ентоні Лок назвав звинувачення, які були висунуті на адресу Росії у справі про катастрофу пасажирського літака Boeing, який прямував з Амстердама в Куала-Лумпур, мало переконливими і погано доведеними. Про це повідомляє УНН з посиланням на ChannelNews Asia.

"Відповідальні (за розслідування) не мають право просто взяти і вказати пальцем на Россію. Немає ніяких переконливих доказів, що вказують на Росію відповідно до доказів JIT", - сказав Лок.

Він також додав, що, з огляду на дипломатичні відносини, будь-які подальші дії Малазії будуть здійснені тільки після надання неспростовних доказів.

Нагадаємо, загальна слідча група (JIT) з розслідування катастрофи рейса MH17 визначила, що літак був збитий самохідною установкою "Бук", що належить 53-й бригаді з міста Курська Російської Федерації.

Нідерланди і Австралія офіційно заявили, що вважають Росію відповідальною за збиття літака рейсу MH17.

Міністр закордонних справ Сергій Лавров у розмові з нідерландським колегою Стефом Блоком відкинув звинувачення Росії в причетності до катастрофи MH17.

Відзначимо, що сьогодні верховний представник ЄС із зовнішньої політики і безпеки Федеріка Моґеріні заявила, що ЄС закликав Російську Федерацію визнати відповідальність за збиття літака рейсу MH17 і допомогти знайти винних.

Українські Національні Новини

Політика