u-mariupoli-znayshli-skhron-boyovika-zi-zbroyeyu-vkradenoyi-z-krimu

У Маріуполі знайшли схрон бойовика зі зброєю, вкраденої з Криму

 • 9544 переглядiв

МАРІУПОЛЬ-КИЇВ. 5 вересня. УНН. Протитанковий гранатомет, три автомата Калашникова, форму військового зразку та екіпіровку виявили співробітники карного розшуку у приватному гаражі у Маріуполі в замаскованій схованці під обшивкою стелі. Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Донецькій області, передає УНН.

"Два автомати були викрадені у військовій частині АР Крим під час анексії, ще один - з будівлі міліції у Маріуполі в ході масових заворушень 2014 року. Встановлено, що член бандформування, який заховав зброю, причетний до серії тяжких злочинів. Зараз він воює в окупованому Донецьку. Диверсійний арсенал був виявлений у гаражі в Приморському районі, який належить батьку 29-річного найманця", - зазначили в поліції.

За фактом вилучення схрону відкрито кримінальне провадження - за ч. 1 ст. 263 КК України "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами". За даними правоохоронців, власник схрону перебуває у полі зору поліцейських близько 5 років. Стосовно нього вже відкрито три кримінальні провадження - за вимагання, викрадення зброї та участь в НЗФ. Так, у 2013 році разом зі спільником він викрав та утримував у Маріуполі людину. Зловмисники вимагали переписати на них усе майно.

Переховуючись від закону, у 2014 році чоловік брав активну участь у масових заворушеннях в Маріуполі. А коли місто звільнили, втік у Донецьк, щоб уникнути покарання за скоєні злочини. Там бойовик вступив в ряди незаконного збройного формування "Оплот", у складі якого здійснював озброєні напади на підприємства, викрадав мирних жителів.

Нагадаємо, у недобудованому будинку у Кропивницькому викрили арсенал зброї та боєприпасів

Українські Національні Новини

Кримінал та НП