u-medzhlisi-zaklikali-oon-ta-obsye-spriyati-rozsliduvannyu-vikradennya-ervina-ibragimova

У Меджлісі закликали ООН та ОБСЄ сприяти розслідуванню викрадення Ервіна Ібрагімова

 • 8466 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Голова Меджлісу кримськотатарського народу звернувся до низки міжнародних організацій з проханням сприяти розслідуванню викрадення кримського татарина Ервіна Ібрагімова, який зник у 2014 році в ніч з 24 на 25 травня. Про це повідомляє УНН з посиланням на Facebook Чубарова.

"Від імені Меджлісу кримськотатарского народу звертаюся до міжнародних організацій - ООН, РЄ, ЄС, ОБСЄ із закликом вжити всіх необхідних заходів задля ефективного розслідування всіх обставин насильницького викрадення Ервіна Ібрагімова та притягнення винних до відповідальності", - написав Чубаров.

Також Чубаров закликав лідерів держав та міжнародних організацій задіяти всі заходи, аби змусити Російську Федерацію повернутися в межі міжнародного права.

Ібрагімов, член Виконавчого комітету Всесвітнього конгресу кримських татар, член Бахчисарайського регіонального Меджлісу, був викрадений 24 травня 2016 року, в м. Бахчисараї. Коли Ібрагімов вийшов з магазину, люди в формі потягнули його до мікроавтобуса. Чоловік зробив спробу відбитися, але нападники силоміць заштовхали його в мікроавтобус. З цього моменту ніхто вже Ервіна не бачив, на зв'язок він не виходив.

Нагадаємо, прокуратура АР Крим відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного затримання та обшуків окупаційною владою півострова проведених у кримськотатарських активістів Сервера Мустафаєва і активіста Едема Смаілова.

Українські Національні Новини

Суспільство