u-minkulti-prokomentuvali-situatsiyu-z-vip-servisom-dlya-nischuka-v-aeroportu-tsyurikha

У Мінкульті прокоментували ситуацію з VIP-сервісом для Нищука в аеропорту Цюриха

 • 19164 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Під час офіційного візиту до Швейцарії міністр культури України Євген Нищук скористався сервісом, який оплатила приймаюча сторона. Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар міністра Юлія Даценко, повідомляє УНН.

"Інформуємо – Міністр перебував у Давосі на офіційне запрошення президента Швейцарії на Конференції міністрів культури країн-підписантів Європейської культурної конвенції, під час якої відбувались дебати з питань Baukultur – культури урбанізованого середовища, її ролі в сучасному суспільстві та обговорення питань спадщини в країнах Європи. І саме швейцарська сторона взяла на себе всі витрати у Швейцарії, зокрема, і трансфер до літака усіх запрошених осіб з усієї Європи", - стверджує прес-секретар та додає, що міністр не летів бізнес-класом.

Вона також повідомила, що міністр не купував дорогих сувенірів чи ще щось подібне, а всі його придбання це "шматок сиру та сувенірна дощечка, сукупною вартістю 18 франків".

Крім того, прес-секретар повідомила, що Є.Нищук провів "успішні перемовини з іншими міністрами, представниками ЮНЕСКО щодо жахливої ситуації в Криму зі спадщиною та шляхи її вирішення, питання підтримки у міжнародних організаціях щодо протидії російській агресії тощо".

УНН звернеться із запитом до аеропорту Цюриха та урядових структур Швейцарії з метою перевірити інформацію про те, що всі витрати під час візиту міністра культури України взяла на себе приймаюча сторона.

Нагадаємо, вчора в аеропорту Цюриха міністр культури скористався VIP-сервісом. На сайті аеропорту у відкритому доступі розміщений прайс-лист із вартістю послуг, зокрема трансферу до літака окремим автомобілем, який коштує (у перерахунку на гривні) щонайменше 13 тисяч гривень.

Українські Національні Новини

Політика