u-minoboroni-nazvali-kilkist-viprobuvan-novikh-zrazkiv-ozbroyen

У Міноборони назвали кількість випробувань нових зразків озброєнь

 • 15188 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. У Збройних Силах України за період з початку військового конфлікту на сході проведено понад 270 випробувань та досліджень нових зразків озброєння і військової техніки. Про це сьогодні на брифінгу у Києві повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк, передає кореспондент УНН.

"Протягом 2014-2017 років у Збройних Силах України проведено понад 270 випробувань перспективних зразків озброєння та військової техніки, включаючи державні випробування. Лише у 2017 році проводилася дослідна експлуатація понад 40 таких зразків. Серед них — міномети різного калібру та постріли до них, снайперські гвинтівки, прилади спостереження та нічного бачення, спеціальні медичні кабінети на автомобільній базі, безпілотні авіаційні комплекси, радіостанції різного діапазону тощо", - сказав Гуцуляк.

Він зазначив, що у 2018 році така робота продовжується та має позитивну динаміку. На даний час військові науковці спрямовують зусилля на розвиток високоефективних систем озброєння і техніки, включаючи сучасну телекомунікаційну інфраструктуру, засоби стримування та протидії, робототехнічні комплекси військового призначення, безпілотні літальні й морські автономні апарати.

Як повідомляв УНН, до кінця травня в Україні пройдуть випробування американських ракетних комплексів Javelin. Про це у Facebook повідомила представник Президента в Верховній раді України Ірина Луценко.

Українські Національні Новини

Суспільство