u-mintot-rozpovili-pro-situatsiyu-z-zabrudnennya-cherez-khimvikidi-u-krimu

У МінТОТ розповіли про ситуацію з забруднення через хімвикиди у Криму

 • 8788 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. За результатами досліджень проб, взятих у населених пунктах поруч з окупованим Кримом через викиди на "Кримському титані", не було перевищення показників, які б давали підстави здійснювати евакуацію і оголошувати надзвичайну ситуацію. Про це під час брифінгу заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, передає кореспондент УНН.

"У нас є порівняння з першими заборами і останніми – з інтервалом в тиждень. Останній вчора ми отримали – є порівняння, по яких речовинах є перевищення, але перевищення, яке б давало нам підстави здійснювати евакуацію і оголошувати надзвичайну ситуацію, не було. По жодному показнику – по усіх населених пунктах ми брали заміри", - заявив Черниш.

Міністр додав, що з боку окупаційної "влади" Криму немає об’єктивної інформації щодо ситуації з забрудненням.

"Нам весь час намагаються не давати інформацію об’єктивну (з боку окупаційної "влади" Криму – ред.) – не публікувати дані замірів, на відміну від української сторони", - резюмував Черниш.

Раніше голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв заявив, що на заводі "Титанові інвестиції", розташованому в окупованому Криму, сталася техногенна аварія.

Нагадаємо, у ніч на 24 серпня в районі розташування хімічного підприємства "Кримський титан" на півночі окупованого півострова, що поблизу адмінмежі з материковою частиною України, стався викид невідомої отруйної хімічної речовини, яка, особливо після опадів, утворює на металевих предметах, деревах, дахах будинків і навіть всередині приміщень маслянистий наліт з коричневуватим або жовто-зеленим відтінком.

Прокуратура АР Крим порушила кримінальне провадження за фактом забруднення отруйними речовинами повітря над північною частиною півострова.

Українські Національні Новини

Політика