u-mintot-zapevnili-scho-dopomoga-zvilnenim-z-polonu-boyovikiv-viplachuyetsya

У МінТОТ запевнили, що допомога звільненим з полону бойовиків виплачується

 • 14312 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. Особам, яких було позбавлено особистої свободи та звільненим 27 грудня 2017 р. та 24 січня 2018 р. виплачується грошова допомога у розмірі 100 тис. гривень (одноразово). Про це заявили у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій, пише УНН.

Порядок виплати одноразової грошової допомоги особам, яких було незаконно позбавлено особистої свободи внаслідок дій незаконних збройних формувань та/або органів влади Російської Федерації на окремих територіях Донецької та Луганської областей, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та тимчасово окупованій території України, звільненим 27 грудня 2017 р. та 24 січня 2018 р. затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 31 січня 2018 р. № 38.

Відповідно до цього Порядку, за виплатою грошової допомоги необхідно у строк, що не перевищує шість місяців з дня звільнення, звертатися із заявою до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення відповідного органу виконавчої влади Автономної Республіки Крим, районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, структурного підрозділу з питань соціального захисту населення виконавчого органу міської, районної у місті (у разі утворення) ради за місцем реєстрації/фактичного проживання.

До заяви додаються:
копія документа, що посвідчує особу громадянина України, іноземця або особи без громадянства (з пред’явленням оригіналу);
копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті або які не є громадянами України).

Нагадаємо, 27 грудня 2017 року на Донбасі відбувся обмін утримуваними особами між бойовиками та українською владою.
Українській стороні 27 грудня передали 74 людини, проте одна з них вирішила залишитися на непідконтрольній українській владі території. Київ передав бойовикам 233 людини.

Українські Національні Новини

Суспільство