u-moskvi-sud-oshtrafuvav-facebook-na-26-mln-rubliv

У Москві суд оштрафував Facebook на 26 млн рублів

 • 22583 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Таганський районний суд Москви оштрафував Facebook на 26 млн рублів через відмову видалити "заборонений контент". Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу суду.

Деталі

Так, повідомляється, що 25 травня суд розглянув вісім протоколів проти Facebook за статтею про невидалення забороненого контенту - ч. 2 ст. 13.41 Кодексу Російської Федерації про адміністративні правопорушення. За шістьма протоколами соціальну мережу оштрафували на 3 млн рублів, а ще за двома на 4 млн рублів.

Доповнення

Раніше в Москві суд оштрафував Google на 6 млн рублів за відмову видалити заборонений контент.

На початку квітня суд Таганського району Москви оштрафував Twitter на 8,9 млн рублів за трьома протоколами, складеними за ч. 2 ст. 13.41 КоАП РФ (відмова видалити власником сайту або інформаційного ресурсу інформації в разі, якщо обов'язок по видаленню такої інформації передбачений законодавством РФ). Причиною стала відмова видалити інформацію із закликами до неповнолітніх взяти участь у несанкціонованій акції протесту.

За даними Роскомнагляду, в соцмережах із закликами до участі в незаконних акціях було виявлено в січні і лютому більше 2,5 тис. матеріалів. Дане порушення тягне за собою штраф для юридичних осіб від 800 тис. до 4 млн рублів. У разі повторного правопорушення сума штрафу може бути збільшена до однієї десятої сукупного розміру суми річної виручки компанії.

Українські Національні Новини

Новини Світу