u-mzs-rosiyi-prokomentuvali-pripinennya-diyi-dogovoru-pro-druzhbu-mizh-ukrayinoyu-i-rf

У МЗС Росії прокоментували припинення дії договору про дружбу між Україною і РФ

 • 11103 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня УНН. Припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією несе шкоду не тільки для російсько-українських відносин, а й для національних інтересів України. Про це йдеться в коментарі МЗС РФ, передає УНН.

“Деструктивні кроки, що вживаються нинішнім керівництвом України, викликають глибокий жаль”, — йдеться в повідомленні.

У відомстві вважають, що Київ демонструє “готовність з легкістю руйнувати все те, що напрацьовувалось роками і десятиліттями” поколіннями "спільних предків".

“У своєму антиросійському угарі українське керівництво, дорвавшись до влади після збройного антиконституційного перевороту 2014 р., не гребує залишити про себе слід в історії як про політиків, які завдали колосальної шкоди не тільки російсько-українським відносинам, а й національним інтересам самої України”, — заявили в російському МЗС.

Як зазначили в МЗС РФ, документ втратить чинність з 1 квітня 2019, якщо офіційно надійде повідомлення від української сторони.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко у понеділок підписав указ про відмову від автоматичного продовження на черговий десятирічний період Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією і Україною від 31 травня 1997 року і оголосив про намір найближчим часом офіційно повідомити про це російську сторону.

Українські Національні Новини

Політика