u-natsbanku-rozrakhovuyut-otrimati-transh-mvf-do-oseni

У Нацбанку розраховують отримати транш МВФ до осені

 • 9906 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Україна може отримати п’ятий транш кредиту Міжнародного валютного фонду до осені. Про це сказав в інтерв’ю DT.UA голова Національного банку України Яків Смолій, передає УНН.

"Четвертий перегляд програми і отримання п'ятого траншу МВФ ми очікуємо до осені", - сказав він.

Я.Смолій пояснив, що після узгодження всіх питань і прийняття рішення зазвичай десь через тиждень-два в Київ прибуває місія Фонду.

"Вона тут працює близько двох тижнів, після чого їде у Вашингтон і готує документи на засідання ради директорів. Це ще близько двох тижнів. Після прийняття рішення радою директорів потрібно ще кілька тижнів для його оформлення і перерахування коштів. Таким чином, суто для проходження всіх процедур потрібно близько двох місяців. Тобто так, до осені це можливо", - вважає голова Нацбанку.

Як повідомляв УНН, у Міжнародному Валютному Фонді проведуть аналіз законопроекту про Антикорупційний суд на предмет його відповідності домовленостям. Таку заяву зробив сьогодні у Києві Постійний Представник Міжнародного Валютного Фонду в Україні (МВФ), Пан Йоста Люнгман.

7 червня Верховна Рада ухвалила президентський законопроект про Вищий антикорупційний суд.

Сполучені Штати повністю підтримають висновки Міжнародного валютного Фонду щодо закону про Антикорупційний суд і подальшого надання Україні траншу в розмірі 1,9 млрд доларів.

Українські Національні Новини

Економіка