u-nazk-fiksuyut-pozitivnu-dinamiku-vchasnosti-podannya-zvitiv-politichnimi-partiyami

У НАЗК фіксують позитивну динаміку вчасності подання звітів політичними партіями

 • 8208 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. У Національному агентстві запобігання корупції фіксують позитивну динаміку вчасності подання звітів політичними партіями про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру. Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомила член НАЗК Наталія Корчак, передає кореспондент УНН.

"Маємо позитивну динаміку вчасності подання звітів політичними партіями", - сказала Корчак.

Вона зазначила, що приблизно 80% політичних партій у минулому році вчасно подали звіти.

За словами Корчак, згідно реєстру в Україні налічується 352 партії з них 272 регулярно подають звіти. Решта партій у НАЗК характеризують як так званні партії "невидимки", які взагалі ігнорують подання звітів.

Як зазначила Корчак, у першому кварталі минулого року до НАЗК надійшли звіти від 271 партії, у другому кварталі від 276, у третьому від 275, у четвертому від 272.

"Ми звернулися до Міністерства юстиції з прохання надати данні щодо реєстрації політпартій, але відповіді поки не отримали", - додала вона.

У той же час Корчак Зауважила, що за змістом поданих звітів, 50% є звіти – пустушки.

Як повідомляв УНН, Національне агентство України з питань запобігання корупції внесло припис виконувачу обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляні Супрун стосовно директора Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин Олександра Ларіна.

Українські Національні Новини

Суспільство