u-nazk-rozpovili-chomu-ne-zatverdzhuyutsya-rezultati-perevirki-e-deklaratsiy

У НАЗК розповіли, чому не затверджуються результати перевірки е-декларацій

 • 9278 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Голова Національного агентства з питань запобігання корупції заявила, що у будь-який день тижня готова винести питання результатів здійснення повної перевірки декларацій осіб, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, на розгляд членів НАЗК за умови, що рішення про результати має бути оформлено відповідно до вимог чинного законодавства України. Про це повідомляє прес-служба НАЗК, передає УНН.

“Розуміючи важливість питання перевірки декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та відповідальність перед суспільством як голова НАЗК хочу звернути увагу на те, чому не затверджуються результати здійснення повної перевірки декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування” - зазначила Н.Корчак.

Як зазначили у відомстві, законодавством "чітко передбачено" порядок проведення перевірки е-декларацій і визначено вимоги до оформлення результатів таких перевірок. 

У НАЗК зазначили, що 22 лютого 2017 року провести повну перевірку е-декларацій за 2015 рік, зокрема, Президента України, Прем’єр-міністра, першого віце-прем‘єр-міністра, віце-прем‘єрів, міністрів, було доручено члену Агентства – заступнику голови Руслану Радецькому.

"Питання результатів перевірки зазначених вище осіб неодноразово виносилося на засідання НАЗК (25.05.2017 р., 30.05.2017 р., 31.05.2017 р.). Водночас, на розгляд членів НАЗК не були подані результати перевірки декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище. Крім того, у проекті рішення про результати перевірки згаданих декларацій відсутня інформація про використання даних із засобів масової інформації, мережі Інтернет, які стосуються конкретного суб’єкта декларування", - додали у відомстві.

"Так, член Національного агентства – заступник голови Радецький Р.С. ... категорично відмовляється оформлювати результати повної перевірки декларацій відповідно до вимог законодавства", - додали у НАЗК.

Як зазначається, "члени Національного агентства позбавлені можливості затвердити результати здійснення Радецьким Р.С. повної перевірки декларацій осіб, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, адже оформлення таких результатів не відповідає вимогам чинного законодавства".

“Зважаючи на суспільний резонанс та увагу громадськості до питання результатів здійснення повної перевірки декларацій осіб, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, у будь-який день тижня я готова винести це питання на розгляд членів Національного агентства лише за однією умовою – рішення про результати повинно бути оформлено відповідно до вимог чинного законодавства України” - зауважила голова НАЗК Н.Корчак.

Нагадаємо, НАЗК вкотре не змогло затвердити результати перевірки е-декларацій Прем’єра і міністрів.

Українські Національні Новини

Політика