u-nbu-nazvali-priblizni-stroki-stabilizatsiyi-privatbanku

У НБУ назвали приблизні строки стабілізації ПриватБанку

 • 8428 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Голова Національного банку України Валерія Гонтарєва спрогнозувала строки стабілізації ПриватБанку, зазначивши, що цей процес триватиме від одного до трьох років. Про це вона сказала в ефірі телеканалу "Україна", передає УНН.

"Справа у тому, що у зв’язку з тим, що банк як бізнес не припинив своє існування, ми не відправили банк на ліквідацію, ми гарантували всьому населенню всі його дипозити, зараз буде капітал банку сформовано державними паперами, прийде нова сильна команда менеджменту, прийде наглядова рада цього банку, з дуже сильними закордонними спеціалістами, котрі допоможуть трансформації цього банку і я думаю, що цей банк матиме вартість і його можна буде продати.. За моїми підрахунками, це займе не менше року, але не більше трьох років", - сказала вона.

Кабінет міністрів України на засіданні 18 грудня розглянув питання забезпечення стабільності у фінансовій системі країни. Беручи до уваги результати засідання Ради національної безпеки та оборони України, уряд підтримав пропозицію Національного банку та Ради фінансової стабільності про перехід ПАТ “ПриватБанк” у стовідсоткову державну власність.

Як повідомляв УНН, починаючи із 19 грудня, у ПриватБанку вводиться тимчасова адміністрація.

 

Українські Національні Новини

Економіка