u-nbu-rozpovili-pro-investitsiyno-privablivi-galuzi-promislovosti-ukrayini

У НБУ розповіли про інвестиційно привабливі галузі промисловості України

 • 11017 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. За підсумками 2016 року галузі будівництва та сільського господарства продемонстрували високу інвестиційну активність. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ за січень 2017 року, передає УНН.

Так, за даними документу, у III кварталі 2016 року зросли капітальні інвестиції в багатьох галузях промисловості.

"Найбільш сталі тенденції до відновлення інвестиційного попиту простежувалися в харчовому виробництві та видах діяльності, значна частина продукції яких виробляється для потреб будівництва (абразивні вироби і неметалеві мінеральні вироби, керамічні плитки і плити, вироби з бетону, гіпсу, цементу, асфальту або подібних матеріалів)", - йдеться у документі.
За даними НБУ, сфера будівництва у 2016 році відновлювалася значними темпами.

Зокрема, зокрема приріст ВДВ (валової доданої вартості ) прискорився до 17.5% у річному вимірі.

"Високий інвестиційний попит став рушієм значного приросту в усіх основних видах будівництва", - йдеться у документі.

Нагадаємо, за підсумком 2016 року Київщина стала лідером за обсягом введення в експлуатацію житла серед регіонів України.
Серед міст Київської області трійку лідерів за обсягами введеного у експлуатацію житла у 2016 році становлять м.Ірпінь (316 тис. кв.м), м.Бровари (136 тис. кв.м) та м.Бориспіль (67 тис. кв.м).

Цього року в експлуатацію вводять першу чергу одного з найбільших житлових комплексів України — ЖК Scandia (Бровари).

Згідно з проектом, комплекс розрахований на 100 житлових будинків з власною масштабною інфраструктурою. На території комплексу передбачені школи, дитячі садочки, стадіон, спортивні та дитячі майданчики, парк з озером, амфітеатр для концертів і багато іншого. Вартість квартири у ЖК Scandia стартує від 15 тис. дол.

Українські Національні Новини

Економіка