u-nebi-bagato-povitryanikh-kul-iz-riznikh-krayin-khochesh-spustiti-kozhnu-iz-nikh-pershiy-diplomat-kitayu-rozkritikuvav-ssha

"У небі багато повітряних куль із різних країн. Хочеш спустити кожну із них?": перший дипломат Китаю розкритикував США

 • 483403 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Високопоставлений китайський дипломат Ван І в суботу розкритикував реакцію США на повітряну кулю-шпигун, як "істеричну та абсурдну" у нехарактерно різких висловлюваннях проти західної держави. Про це УНН інформує з посиланням на AFP.

Деталі

Виступаючи на Мюнхенській безпековій конференції, Ван сказав, що в адміністрації президента Джо Байдена "помилкове" сприйняття Пекіна. Він звинуватив Сполучені Штати у спробі "очорнити" Пекін.

"У небі багато повітряних куль із різних країн. Хочеш спустити кожну із них?" - запитав Ван.

"Ми закликаємо Сполучені Штати не робити таких безглуздих речей просто для того, щоб відвернути увагу від своїх внутрішніх проблем".

За його словами, у Вашингтона неправильне уявлення про Китай як про серйозний геополітичний виклик та загрозу для Сполучених Штатів.

"Це помилкове уявлення про Китай, і при такому сприйнятті Сполучені Штати використовують усі свої кошти, щоб очорнити і придушити Китай, і кооптують інші країни, щоб зробити те саме", - сказав він.

"Ми сподіваємося, що американська сторона займе прагматичну та активну позицію щодо Китаю і працюватиме разом з Китаєм, щоб повернути наші двосторонні зв'язки в нормальне русло", - додав він.

Доповнення

Після чотирьох років ворожих відносин з Китаєм за його попередника Дональда Трампа президент США Джо Байден зробив пріоритетом перезавантаження відносин з Пекіном, який він називає найбільшим конкурентом Вашингтона.

Але напруженість спалахнула минулого року після того, як Ненсі Пелосі, тодішній лідер Палати представників США, відвідала Тайвань.

Повітряна куля з Китаю була помічена над рядом надсекретних об'єктів ядерної зброї, а потім була збита недалеко від східного узбережжя 4 лютого.

Пекін заперечує, що використовує повітряні кулі-шпигуни, і каже, що апарат призначався на дослідження погоди.
Сварка призвела до того, що держсекретар США Ентоні Блінкен раптово скасував рідкісний візит до Китаю.

Українські Національні Новини

Новини Світу