u-nimechchini-cherez-brak-ozbroyennya-vinikli-veliki-problemi-pered-nato

У Німеччини через брак озброєння виникли великі проблеми перед НАТО

 • 6832 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Починаючи з 2019 року, Бундесвер має взяти на себе керівництво багатонаціональних сил підвищеної готовності Joint Task Force (VJTF) у Східній Європі. Але німецькій армії бракує оперативних бойових танків. Про це повідомляє Welt.de з посиланням на секретний документ відомства, передає УНН.

Як свідчить конфіденційний документ Міністерства оборони, зокрема, 9 танкова бригада в Мюнстері, яка має виконувати відповідне завдання, у розпорядженні має лише дев’ять з 44 необхідних бойових танків Leopard-2. А з чотирнадцяти бойових машин піхоти Marder лише три є боєпридатними.

Проблеми виникли через дефіцит фінансування на тлі високої вартості обслуговування. Армія наразі намагається покрити "існуючий дефіцит завдяки іншим підрозділам. В результаті, однак, навчально-тренувальна робота інших частин Бундесверу буде паралізована", - повідомляє видання.

Нагадаємо, раніше Президент Петро Порошенко в інтерв’ю німецькому виданню Bild зазначив, що Росія може в будь-який момент спробувати загострити ситуацію в Україні.

Як повідомляв УННСтолтенберг заявляв про те, що НАТО відслідковує розміщення "Іскандерів" у Калінінградській області.

Українські Національні Новини

Новини Світу