u-nimechchyni-asystenta-yevrodeputata-vid-afd-zapidozryly-u-shpyhunstvi-na-kytai

У Німеччині асистента євродепутата від AfD запідозрили у шпигунстві на Китай

 • 35386 переглядiв

43-річного помічника депутата Європарламенту від AfD затримали в Дрездені за підозрою в шпигунстві на користь китайської розвідки шляхом передачі інформації про переговори і рішення в Європарламенті.

У Дрездені затримано співробітника одного з членів правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" (AfD) за підозрою в незаконній агентурній діяльності, у тому числі в стеженні за китайськими опозиціонерами. Про це повідомляє DW з посиланням на джерела, пише УНН.

Деталі

Джерела зазначають, що 43-річний Цянь Г. працює у команді депутата Європарламенту з AfD Максиміліана Кра на посаді "акредитований асистент".

Цянь Г. був затриманий минулої ночі співробітниками земельного відомства у кримінальних справах. Генпрокурор ФРН заявив, що той є "співробітником китайської спецслужби" і в січні 2024 року передавав "інформацію про переговори та рішення у Європарламенті,

- йдеться у повідомленні.

Представник AfD назвав повідомлення про затримання Цяня Г. "дуже тривожними".

Доповнення

Після затримання імовірних китайських шпигунів у Дюссельдорфі та Бад-Хомбурзі це вже друга операція проти китайського впливу в Німеччині за останню добу.

Нагадаємо

У Німеччині заарештували трьох підозрюваних у шпигунстві на користь Китаю, вони нібито передавали китайській спецслужбі інформацію про військові технології.