u-norvehii-mozhut-prodovzhyty-tymchasovyi-zakhyst-dlia-ukraintsiv-shcho-vidomo

У Норвегії можуть продовжити тимчасовий захист для українців: що відомо

 • 23034 переглядiв

Норвегія пропонує продовжити тимчасовий захист для українських біженців з трьох до п'яти років.

Міністерство юстиції Норвегії подало до парламенту країни пропозицію щодо внесення змін до закону про імміграцію, щоб збільшити термін дії тимчасового колективного захисту для біженців з України із трьох до п’яти років. Про це УНН повідомляє із посиланням пресслужбу уряду Норвегії. 

Деталі 

Зазначається, що продовження колективного захисту до п’яти років дасть уряду та парламенту Норвегії більше часу та альтернативних варіантів дій  для вирішення ситуації з українськими біженцями.

"Ситуація в Україні залишається невирішеною, і можливість продовжити дозвіл ще на два роки дасть нам гнучкість, щоб у будь-який момент обрати найкраще рішення", - заявила міністерка  юстиції країни Емілія Енгер Мель. 

Дозволи за схемою тимчасового колективного захисту видаються на один рік і наразі можуть бути продовжені на строк до трьох років.  У березні 2025 року перші українці, які прибули в Норвенію, матимуть тимчасовий колективний захист протягом трьох років - тобто максимальну кількість років, передбачену чинним законодавством. 

Під час ухвалення майбутніх рішень, як повідомляється, враховуватимуться процеси в інших європейських країнах.

У заяві норвезького уряду йдеться, що навіть якщо можливість надання тимчасового колективного захисту буде продовжено, все одно може виявитися доцільним припинити дію цієї схеми і перейти на звичайні дозволи до закінчення п’ятирічного періоду. 

98% осіб, які отримали тимчасовий захист в ЄС - українці08.04.24, 16:28 • [views_0]