u-ofisi-prezidenta-pidtverdili-zaproshennya-orbana-v-ukrayinu

У Офісі Президента підтвердили запрошення Орбана в Україну

 • 544490 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Президент України Володимир Зеленський запросив прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Києва під час зустрічі у рамках саміту лідерів ЄС у Брюсселі 9 лютого. Про це в інтерв'ю Крим.Реалії повідомив заступник голови Офісу президента Ігор Жовква, пише УНН.

Цитата

"Президент України неодноразово запрошував прем’єр-міністра Віктора Орбана прибути в Україну, до Києва. Сісти за стіл і поговорити про всі аспекти, зокрема хвилюючих Угорщину. Ми готові запропонувати свої підходи як це вирішити...

Тому прем'єр-міністра Угорщини запросили до України, і сподіваємося, що він може бути тут. Відома позиція Угорщини, яка каже, що вона не надаватиме військової допомоги Україні. Найкраще у дипломатії – це завжди діалог, розмова. Президент України мав кілька телефонних розмов з прем'єр-міністром Угорщини і до війни, і під час війни. Діалог є. Але, звісно, під час повноцінного візиту набагато більше можливостей та шансів провести його предметно та продуктивно", - розповів Жовква.

Деталі

Він зазначив, що був присутнім на зустрічі Зеленського з угорським прем'єром 9 лютого. За його словами, це була зустріч у колі ще кількох лідерів. Жовква додав, що на цій зустрічі український президент зокрема, обговорював з Орбаном євроінтеграційний шлях України, "і ми почули конструктив із цього приводу".

Чи прийняв Орбан запрошення Зеленського, невідомо.

Нагадаємо

Угорщина продовжить надавати гуманітарну та фінансову допомогу Україні, заявив держсекретар Угорщини з міжнародних комунікацій Золтан Ковач після зустрічі президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Українські Національні Новини

Політика