u-pivdennii-korei-skasuvaly-hastroli-rosiiskoho-baletu-z-initsiatyvy-ukrainskoho-mzs

У Південній Кореї скасували гастролі російського балету з ініціативи українського МЗС

 • 33571 переглядiв

Гастролі російського балету в Південній Кореї скасували за ініціативою МЗС України, щоб запобігти російській культурній пропаганді на міжнародних майданчиках.

У Південній Кореї скасували гастролі російського балету на прохання України. Про це повідомили в МЗС України, передає УНН.

Наш черговий крок для міжнародної ізоляції рф у сфері культури. Завдяки зусиллям Посольства України в Республіці Корея та за підтримки української громади і міжнародних партнерів виступ російської прими-балерини із проєктом "Моданс" у Сеульському Артцентрі та "Гала-концерт балету Большого театру" у столиці Південної Кореї вже не відбудеться.

– наголосили в МЗС України.

Деталі

У дипломатичному відомстві наголосили, що гастролі російського балету скасували саме за ініціативи МЗС України у Південній Кореї. Та підкреслили, що діятимуть у викорінення російської пропаганди у культурі на міжнародних майданчиках й надалі.

Російській "культурній" пропаганді не має бути місця на міжнародних майданчиках, а російським балеринам — на сценах світових театрів. Працюємо й надалі, щоб ворог не міг використовувати світовий культурний простір для виправдання своїх злочинів.

– додали у відомстві.

російська агресія: пошкоджено 945 об'єктів культурної спадщини в Україні 06.03.24, 04:15 • [views_0]