u-podatkovomu-komiteti-vr-pidtrimali-znizhennya-stavki-pdv-na-produkti-kharchuvannya

У Податковому комітеті ВР підтримали зниження ставки ПДВ на продукти харчування

 • 8584 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Зниження ставки податку на додану вартість (ПДВ) на продукти харчування стабілізує ціни на вітчизняному споживчому ринку. Про це у коментарі УНН розповів член Податкового комітету ВРУ, народний депутат Роман Заставний, коментуючи ініціативу своїх колег.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МінАПК підтримали зниження ставки ПДВ на продукти харчування

"Я позитивно ставлюсь до зниження ставки ПДВ для продуктів харчування. Це є нормальна практика, яка дасть можливість пожвавити споживчий ринок. Зниження ставки ПДВ для продуктів харчування, в першу чергу, вплине на самого споживача. Це полегшить йому життя, бо відбудеться здешевлення продуктів харчування. Запропоновані зміни - це сигнал для суспільства, що життя українців полегшується", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці не доїдають м’яса

Нардеп додав, що зниження ПДВ на продукти харчування не матиме негативних наслідків для економіки країни.

"Вважаю, що це ніяк не вплине на формування українського бюджету. Оскільки останнім часом динаміка іде позитивна. А за рахунок пожвавлення і розширення споживчого ринку підключаться компенсаторні заходи, які збалансують надходження для бюджету. Тому особисто я економічних загроз не бачу", - пояснив він.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано вже три законопроекти, що стосуються зниження ПДВ на продукти харчування. За оцінкою експертів, оптимальним є ініціатива членів аграрного Комітету ВР, де передбчано зниження ПДВ на продукти тваринницького походження (м’ясо, молоко, яйця). 

Українські Національні Новини

Політика