u-polschi-poperedili-pro-mozhlivi-chergi-na-kordoni-z-ukrayinoyu

У Польщі попередили про можливі черги на кордоні з Україною

 • 10322 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Неофіційно польські прикордоники підтверджують, що коли дійде до італійського страйку, польсько-український кордон, фактично, буде паралізований. Про це повідомляє УНН з посиланням на "Польське Радіо".

"Якщо уряд не відповість на очікування прикордонної служби, розпочнеться італійський страйк. А тоді, перетинаючим кордон з Україною, доведеться чекати не шість годин, як нині, а навіть і всю добу", - сказано у повідомлені.

Рух на польсько-українському кордоні зростає нечуваними темпами. З січня по серпень поточного року його перетнуло майже 14,5 мільйонів осіб. Уже сьогодні ситуація на польсько-українському кордоні погана, натомість справжня катастрофа попереду, – прогнозує видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польські прикордонники затримали українців з підробленими документами

До протесту готуються силові та воєнізовані служби по всій Польщі. Серед них є також співробітники Прикордонної служби, які, серед іншого, вимагають збільшення зарплат. План протестів вже розроблений. У жовтні у Варшаві відбудеться всепольська демонстрація співробітників цих структур, а якщо уряд не поступиться – черговим етапом буде італійський страйк.

Міністерство внутрішніх справ і адміністрації на запитання про те, що зроблять у випадку паралічу кордону, конкретної відповіді не дали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кордоні з Польщею затримали 5 нелегалів зі Шрі-Ланки та Бангладеш

Українські Національні Новини

Суспільство