u-polschi-zvilnili-golovu-ukrayinskogo-tovaristva

У Польщі звільнили голову Українського товариства

 • 13164 переглядiв

КИЇВ. 30 серпня. УНН. Сьогодні, 30 серпня, голову Українського товариства Польщі Григорія Купріяновича виключили з Комітету захисту пам’яті боротьби та мучеництва при Інституті національної пам’яті у Любліні. Про це повідомляє УНН з посиланням на Onet.

"Мене викликали в кабінет до голови з Комітету захисту пам’яті боротьби та мучеництва при Інституті національної пам’яті у Любліні та вручили мені документ про звільнення. Я не знаю причини. Мабуть, це не місце для українців, але це дискримінація" - розповів Г. Купріянович.

Як повідомляв УНН, окружна прокуратура у місті Замостя Люблінського воєводства Польщі розпочала слідство стосовно слів голови Українського товариства Григорія Купріяновича щодо українців, вбитих у Сагрині під час акцій польського збройного підпілля в 1944 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі відповіли Клімкіну на коментар щодо голови Українського товариства

Так, люблінський воєвода Чарнек 10 липня закликав польську прокуратуру вивчити слова голови Українського товариства у Любліні, які він сказав у Сагрині. На думку люблінського воєводи, Купріянович своїми словами прирівнює події, що сталися в Сагрині в 1944 році до подій на Волині 1943 року.

Українські Національні Новини

Політика