u-polshchi-5-ministriv-mozhut-zalyshytysia-bez-posady-v-uriadi-sered-nykh-ahrarnyi-ministr

У Польщі 5 міністрів можуть залишитися без посад в уряді, серед них аграрний міністр

 • 23256 переглядiв

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск планує реконструювати уряд і звільнити 5 міністрів, у тому числі міністра сільського господарства Чеслава Сєкєрскі.

Прем'єр-міністр Дональд Туск оголосив реконструкцію польського уряду та планує попрощатися з п'ятьма діючими міністрами. Зокрема з міністром сільського господарства Чеслав Сєкєрскі, який є представником політичного альянсу "Третій шлях" (Trzecia Droga) та Польської селянської партії (PSL), передає УНН із посиланням на Rzeczpospolita.

Деталі

Перед виборами до Європарламенту має відбутися реконструкція польського уряду, в той же час Дональд Туск планує завершити співпрацю з п'ятьма міністрами. Серед них - міністр сільського господарства Чеслав Сєкерські. Також має піти його колега з політичного альянсу "Trzecia Droga", міністр клімату і навколишнього середовища Пауліна Хенніг-Клоска (Польща 2050).

Згідно з джерелами Rzeczpospolita, прем'єр-міністр Польщі не задоволений їхньою роботою

Крім них у переліку на ймовірну відставку були названі:  Кшиштоф Гетьман, міністр розвитку та технологій (PSL), який планує балотуватися до Європарламенту; міністр культури Бартоломей Сенкевич та міністр державного майна Борис Будка, які також зацікавлені у переїзді до Брюселя.

Нагадаємо

Україна та Польща провели у Варшаві урядові консультації з метою врегулювання таких питань, як ситуація на кордоні, торгівля сільськогосподарською продукцією, та пошуку взаємовигідних рішень шляхом діалогу та компромісів.