u-prezidenta-prokomentuvali-zayavu-groysmana-pro-mozhlivu-vidstavku

У Президента прокоментували заяву Гройсмана про можливу відставку

 • 21217 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Хотілось щоб уряд так само переймались своїми безпосередніми обов’язками, бо вони переймаються обов’язками парламенту щодо Антикорупційного суду. Про це кореспонденту УНН повідомила народний депутат, представник Президента України у Верховній Раді Ірина Луценко.

"Приємно, що Прем’єр-міністр так переймається функцією парламенту щодо голосування про Антикорупційний суд. Чи буде прийнятий цей законопроект чи не буде в контексті співпраці з МВФ - це важливо. Але я думала, що наша виконавча влада повинна виконувати реформи, за які ми (парламент – ред.) голосували. Дуже багато роботи у Кабінету міністрів – це і наповнення Фонду регіонального розвитку, робота з об’єднаними територіальними громадами, це питання зобов’язань по виплати пенсій, зарплат, це і робота з МФВ по продовженню отримання наступного траншу. Тому дуже багато роботи у нашої виконавчої влади. Мені б хотілось щоб вони так само переймались своїми безпосередніми обов’язками, бо вони переймаються обов’язками ВР та Президента вносити законопроекти і ініціювати голосування за Антикорупційний суд", - підкреслила І.Луценко.

Раніше, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що піде у відставку, якщо не буде створено Антикорупційний суд. Про це очільник уряду заявив під час брифінгу у понеділок.

Нагадаємо, Європейський союз повністю підтримує дотримання рекомендацій Венеційської комісії при створенні Антикорупційного суду.

Як повідомляв УНН, парламент може проголосувати за законопроект про Антикорупційний суд цього пленарного тижня у вівторок.

Президент України Петро Порошенко раніше заявив, що хоче підписати закон про Антикорупційний суд на початку червня.

Українські Національні Новини

Політика