u-prileglikh-do-krimu-rayonakh-khersonschini-vzyali-probi-vodi-ta-gruntu

У прилеглих до Криму районах Херсонщини взяли проби води та ґрунту

 • 11050 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. Міжвідомча робоча група вчора визначала стан екологічної ситуації на території Херсонської області. Були взяли проби для проведення лабораторних досліджень стану ґрунту, води та повітря. Про це повідомили у прес-центрі Держслужби з надзвичайних ситуацій, передає УНН.

"Групою було проінспектовано Чаплинський та Каланчацький райони - прикордонні райони з тимчасово окупованим Кримом, у яких збільшилися скарги місцевих мешканців на погіршення самопочуття, а також незрозумілий хімічний осад на предметах побуту та металі", - зазначили у ДСНС.

З метою мінімізації можливих негативних наслідків та надання допомоги населенню, місцеві органи влади посилили моніторинг навколишнього природного середовища у Чаплинському та Каланчацькому районах, взяли проби для проведення лабораторних досліджень стану ґрунту, води та повітря у населених пунктах. Крім того, проводиться інформаційно-роз'яснювальна робота з населенням та надані рекомендації щодо порядку дій у разі виявлення симптомів погіршення самопочуття шляхом розповсюдження в Інтернеті та друкованих оголошень на зупинках громадського транспорту, магазинах, школах та дошкільних закладах.

Як повідомили у прес-службі Херсонської облдержадміністрації, завод "Титанові інвестиції" продовжує використовувати кислотний накопичувач, половина якого розташована на території Херсонської області.

"За словами місцевих жителів обох перевірених районів Херсонщини, раніше, до окупації, об’єми хімічних викидів з підприємства контролювалися й не перевищували норми, за останні ж роки ситуація змінилася, й люди змушені відчувати на собі й власному здоров’ї порушення дотримання технічних норм скиду хімічних відходів з "Титанових інвестицій", - розповіли у прес-службі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екологічне лихо в Криму: людей інформують, як себе вести при опадах

Нагадаємо, жителі Армянська, розташованого на півночі окупованого Криму, повідомляли в соцмережах, що за ніч металеві предмети в їхніх будинках вкрилися іржею. Городяни припускають, що, ймовірно, причиною цього стали викиди з заводу "Кримський титан". Ще серед можливих причин - спалювання в непристосованих крематоріях затоплених уздовж узбережжя бочок. У зв'язку з цим у Криму почалася евакуація дітей

За даними розвідки, причиною потрапляння хімічних речовин у повітря на півночі Криму стало влучання у технологічні ємності снарядів під час навчань окупаційних військ РФ. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП