u-prokuraturi-zatverdili-pidozru-zatrimanomu-za-vibivannya-groshey-u-kharkovi

У прокуратурі затвердили підозру затриманому за "вибивання" грошей у Харкові

 • 12954 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Затриманому за вимагання грошей у бізнесмена харків’янину затвердили підозру. Прокуратура наполягатиме на взятті його під варту. Про це повідомила прес-служба прокуратури Харківської області, передає УНН.

"Прокуратура області затвердила підозру 31-річному харків’янину за ч. 2 ст. 189 КК України (вимога передачі чужого майна з погрозою обмеження прав, свобод, законних інтересів потерпілого, вчинене за попередньою змовою групою осіб). За даними слідства, чоловік вигадав схему незаконного збагачення за рахунок забудовників", - йдеться в повідомленні.

З цією метою у липні цього року зловмисник разом з друзями скоїв напад на будмайданчик, де зводилася АЗС. Нападники пошкодили будматеріали. А потім підозрюваний зустрівся з представником власника майданчика та вимагав у нього 50 тисяч доларів в обмін на те, що він та його товариші не перешкоджатимуть подальшому будівництву. Згодом суму зменшили до 30 тисяч доларів. При цьому вимагач і його друзі переконали представника підприємця: у разі відмови будівельні роботи на АЗС будуть примусово зупинені.

У середині серпня представник забудовника передав вимагачам 10 тисяч доларів. А вчора, 13 вересня, під час отримання другого "траншу" у сумі 20 тисяч доларів підозрюваного затримали правоохоронці в порядку статті 208 КПК України.

"Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Прокуратура наполягатиме на триманні під вартою без права внесення застави", - зазначили в прокуратурі.

Нагадаємо, у Харкові затримали організаторів злочинного угруповання, яке тероризувало місцевих підприємців, прикриваючись Харківською міською асоціацією ветеранів антитерористичної операції. Під час затримання один із зловмисників погрожував застосувати проти правоохоронців бойову гранату. Тому проти нападника застосували табельну вогнепальну зброю. Від отриманого вогнепального поранення він помер у лікарні. Чоловік виявився колишнім учасником АТО.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП