u-radi-zaproponuvali-visunuti-sentsova-na-nobelevsku-premiyu-miru

У Раді запропонували висунути Сенцова на Нобелевську премію миру

 • 7329 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. У Верховній Раді розглянуть проект постанови щодо висунення кандидатури українського політв'язня Олега Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру. Про це повідомляє УНН з посиланням на порядок денний парламентського комітету у закордонних справах.

Так, комітет 18 вересня розгляне проект постанови про заяву Верховної Ради України до Норвезького Нобелівського комітету щодо висунення кандидатури Олега Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру.

Раніше лауреат Нобелівської премії миру, легендарний лідер “Солідарності” Лех Валенса запропонував Сенцова на Нобелівську премію миру.

Європейська народна партія номінувала українського режисера Олега Сенцова, незаконно ув’язненого в Росії, на здобуття премії "За свободу думки" імені Андрія Сахарова.

Олег Сенцов перебуває у виправній колонії у місті Лабитнангі за полярним колом на півночі Росії. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які утримуються у Росії і Криму.

Сенцов був засуджений російським судом до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року за обвинуваченням у підготовці терактів у Криму. Правозахисний центр "Меморіал" у Росії вніс Сенцова до списку політв'язнів.

Українські Національні Новини

Політика