u-radikalniy-partiyi-vistupili-proti-zakrittya-aptek

У Радикальній партії виступили проти закриття аптек

 • 19320 переглядiв

КИЇВ. 28 серпня. УНН. Закривати аптеки за територіальною ознакою – не має жодного сенсу. Тим паче, що така ініціатива законодавців жодним чином не сприятиме вирішенню проблем українців. Про це у коментарі УНН заявив депутат від РПЛ Денис Силантьєв, коментуючи так званий "аптечний" законопроект № 8591, зареєстрований у ВРУ.

"Я не бачу ніякого сенсу в обмеженні кількості аптек. Це не вирішить проблем. У нас є інші великі проблеми, які стосуються ліків, наприклад, підроблені ліки. Ще є велика кількість ліків, які повинні бути безкоштовними. Наприклад, онкологія, ліки для інвалідів, ветеранів війни. Це люди, які не можуть собі дозволити їх купити. Саме за це, до речі, зараз і бореться РПЛ. Плюс – зняття ПДВ та митних зборів, аби ліки були більш доступними. Оце і вирішить ключові проблеми, над цим потрібно працювати.

А те, скільки буде аптек – це не є проблемою. Головне, аби конкуренція була здорова", - зазначив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економісти попереджають про відчутне подорожчання ліків

Також, за словами Силантьєва, з метою здешевлення ліків для населення треба не аптеки закривати, а регулювати ціноутворення з боку фармвиробників.

"У нас є багато імпортних ліків, які завозяться з інших країн. Тому держава має контролювати ціноутворення ліків. На скільки я розумію – ціни на ліки формує виробник, аптека є просто реалізатором. У будь-якому випадку на ринку (роздрібної торгівлі ліками - ред.) має бути конкуренція, і аптеки закривати немає жодного сенсу", - резюмував депутат.

Нагадаємо, законопроект № 8591 передбачає скорочення аптек за територіальною ознакою та пропонує запровадження низки обмежень, спрямованих проти аптечного бізнесу.

Проти ухвалення норм вказаного законопроекту вже висловилися профільні аптечні організації, також - Асоціація інвалідів-спинальників.

Українські Національні Новини

Політика