u-rezolyutsiyi-oon-schodo-krimu-nagoloshuyetsya-na-zaboroni-prizovu-do-zbroynikh-sil-krayini-okupanta-p-klimkin

У резолюції ООН щодо Криму наголошується на забороні призову до збройних сил країни-окупанта - П.Клімкін

 • 9780 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Резолюція проголосована на комітеті ООН щодо Криму наголошує на забороні призову до збройних сил країни-окупанта на окупованій території та закликає гарантувати доступ міжнародним правозахисникам. Про це він заявив під час години запитань до уряду, передає кореспондент УНН.

Говорячи про резолюцію, міністр зазначив, що в ній є два наголоси.

"Один – це ще раз підтверждено суверенітет та територіальну цілісність України. Також визнано Автономну республіку Крим та Севастополь тимчасово окупованими територіями. Це дуже чітко підтверджено, це є політична позиція", – сказав Клімкін і додав, що на неї можна посилатися як політично, так і юридично.

Другим наголосом, зазначив урядовець, було засудження порушення прав людини країною-окупантом на території окупованого Криму. Зокрема, це політично вмотивоване переслідування, викрадення, порушення права на свободу висловлювання й зібрань, а також насильницьке впровадження громадянства Росії на окупованій території.

Клімкін також окремо зазначив, що "резолюція наголошує на забороні призову до лав збройних сил країни-окупанта на окупованій території".

Нагадаємо, Комітет Генасамблеї ООН схвалив резолюцію щодо окупованого українського Криму.

Українські Національні Новини

Політика