u-rf-porushili-spravu-stosovno-spivrobitnikiv-golovnoyi-viyskovoyi-prokuraturi-ukrayini

У РФ порушили справу стосовно співробітників Головної військової прокуратури України

 • 11590 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. Головним слідчим управлінням СК Росії порушено кримінальну справу стосовно заступника начальника відділу Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України Вадима Приймачка та інших співробітників цього відомства, передає УНН з посиланням на прес-службу СК РФ.

Як відзначили в СК РФ, співробітників ГПУ підозрюють "у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 299 КК РФ (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності, поєднане з обвинуваченням особи у вчиненні особливо тяжкого злочину)".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СК РФ з 2014 року порушив 209 справ щодо подій в Україні

"За даними слідства, правоохоронними органами України було відкрито кримінальне провадження, в рамках якого договір про приєднання Автономної Республіки Крим та міста Севастополя до Російської Федерації, прийнятий відповідно до норм російського і міжнародного права, став розглядатися як умисні дії, спрямовані на зміну кордонів України. В рамках цього провадження Вадим Приймачок та інші співробітники Генеральної прокуратури України, ігноруючи норми як російського законодавства, так і міжнародного права, незаконно притягнули до кримінальної відповідальності 19 суддів Конституційного суду Російської Федерації у зв'язку з прийняттям ними постанови, яка визнає договір між Російською Федерацією і Автономною Республікою Крим і містом Севастополем таким, що відповідає Конституції РФ. При цьому Приймачок не міг не усвідомлювати, що дії російських суддів не містять ознак будь-якого злочину, а навпаки, їх рішення приймалися відповідно до норм вітчизняного і міжнародного права", - сказанно в повідомленні.

За інформацією прес-служби, в даний час Слідчим комітетом Росії проводяться слідчі дії, спрямовані на отримання та закріплення доказів у кримінальній справі.

Цю інформацію вже прокоментував на своїй сторінці головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СК РФ порушив ще 20 кримінальних справ проти посадовців Міноборони України

"РФ привітала Військову прокуратуру України з 8 травня! Не скажу, що такий крок з боку РФ був несподіваним! Це було несподівано по даті - 8 травня! Там вони принципово ігнорують цей день - день капітуляції Німеччини у Другій Світовій Війні, день пам'яті загиблих, який відзначає весь світ! Ні день перемоги, день Пам'яті! Вони нам нагадали ще раз і ми пам'ятаємо, хто наш ворог і для кого ми є ворогом!" - написав Матіос.

Він також додав, що "військова прокуратура Генпрокуратури України полюватиме за ворогами де б вони не були, і під кого б вони не мімікрували".

Українські Національні Новини

Політика