u-rf-vidmovilisya-vidkrivati-spravu-za-faktom-smerti-krimskoyi-tatarki-kashka

У РФ відмовилися відкривати справу за фактом смерті кримської татарки Кашка

 • 8348 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Слідчий комітет Росії в окупованому Криму повторно відмовився порушити кримінальну справу за фактом смерті ветеранки кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка. Про це написав на своїй сторінці в Facebook адвокат Микола Полозов, передає УНН.

"У лютому слідство вже відмовлялося порушувати кримінальну справу за фактом смерті Веджіє Кашка через підставу відсутності обставин, передбачених ч. 1 ст. 105 (Вбивство), ч. 1 ст. 109 (Заподіяння смерті з необережності), ч. 4 ст. 111 ( умисне заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю, що спричинили з необережності смерть потерпілого) КК РФ. Крім того, було відмовлено в порушенні кримінальної справи стосовно п'ятьох співробітників МВС РФ по ч. 1 ст. 285 (Зловживання посадовими повноваженнями), п. "В" ч. 3 ст. 286 (Перевищення посадових повноважень із заподіянням тяжких наслідків) КК РФ ", - написав Полозов.

За його словами, слідчий вказав в якості підстави своєї відмови в порушенні цих кримінальних справ природні причини смерті Веджіє Кашка, засновуючи свій висновок на результатах судово-медичної експертизи.

"Після моєї заяви про ознайомлення з матеріалами перевірки, в т.ч. з результатами СМЕ, постанова була скасована, а перевірка відновилася знову ще на кілька місяців", - зазначив Полозов.

В ході перевірки було проведено ще кілька експертиз. Після закінчення перевірки слідчий виніс нову постанову про відмову в порушенні кримінальної справи. Крім перерахованих вище підстав, слідство в новому постанова не стало порушувати кримінальну справу стосовно лікаря швидкої медичної допомоги по ч. 2 ст. 109 (Заподіяння смерті з необережності внаслідок неналежного виконання особою своїх професійних обов'язків) КК РФ.

Для подальшого розслідування обставин загибелі Веджіє Кашка необхідно детально, із залученням фахівців, вивчити всі проведені судово-медичні експертизи та інші документи, зібрані слідством в матеріалі перевірки. Однак, з лютого цей матеріал недоступний. До травня він перебував в дослідчої провадженні слідчого по відновленій перевірці, і вже майже місяць перебуває в російській прокуратурі в Криму.

Нагадаємо, Веджіє Кашка померла після обшуку в її будинку співробітниками ФСБ РФ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП